Crema in straturi

Printeaza

O reteta delicioasa de crema in straturi din: frisca, ciocolata, cafea, zahar, oua, zahar pudra, cacao, unt, ciocolata amaruie.

Ingrediente:Crema in straturi

  • 300 g frişcă
  • 100 g ciocolată

Ingrediente crema de cafea:

  • 100 ml cafea concentrată
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 150 g frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Se prepară crema de ciocolată frecând gălbenuşurile cu zahă­rul pudră până se obţine o compo­ziţie albă, spumoasă. Se adaugă cacaua, untul la temperatura camerei, ciocolata rasă, frişca şi albuşurile batute spumă tare. Crema obţinută  lasă la frigider o oră.

Separat, se prepară crema de cafea, frecând gălbenuşurile cu zahărul pudră, peste care se toarnă cafeaua concentrată. Se aşază compoziţia în bain-marie şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răceşte, se amestecă cu al­buşurile bătute spumă tare.

Pentru servit, se aşază în cupe straturi de cremă de ciocolată şi cafea, alternând cu câte un strat de frişcă şi se decorează cu aşchii de cio­colată neagră.

Crema in straturi

Crema in straturi

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta e un fel de tort, cam asa arata 🙂 si arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.