Crema in straturi
PrinteazaO reteta delicioasa de crema in straturi din: frisca, ciocolata, cafea, zahar, oua, zahar pudra, cacao, unt, ciocolata amaruie.
Ingrediente:
- 300 g frişcă
- 100 g ciocolată
Ingrediente crema de cafea:
- 100 ml cafea concentrată
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
Ingrediente crema de ciocolata:
- 100 g ciocolata amaruie
- 2 linguri cacao
- 150 g frisca
- 150 g zahar pudra
- 4 oua
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se prepară crema de ciocolată frecând gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o compoziţie albă, spumoasă. Se adaugă cacaua, untul la temperatura camerei, ciocolata rasă, frişca şi albuşurile batute spumă tare. Crema obţinută lasă la frigider o oră.
Separat, se prepară crema de cafea, frecând gălbenuşurile cu zahărul pudră, peste care se toarnă cafeaua concentrată. Se aşază compoziţia în bain-marie şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răceşte, se amestecă cu albuşurile bătute spumă tare.
Pentru servit, se aşază în cupe straturi de cremă de ciocolată şi cafea, alternând cu câte un strat de frişcă şi se decorează cu aşchii de ciocolată neagră.
Crema in straturi
Pofta buna!
Asta e un fel de tort, cam asa arata 🙂 si arata foarte bine