Gogosi insiropate
PrinteazaO reteta gustoasa de gogosi insiropate din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar, sare, esenta de vanilie, branza dulce, frisca lichida, coaja rasa de lamaie.
- 500 g făină
- 150 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 25 g drojdie
- 100 g zahăr
- sare
Ingrediente sirop:
- 250 ml apă
- 150 g zahăr
- 1 esenţă de vanilie
Ingrediente crema:
- 200 g brânză dulce
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 ml friscă lichidă
- coaja rasă de la o lămâi
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se lasă la crescut, într-un loc cald, circa 30 de minute. După ce a dospit, se întinde o foaie şi, cu ajutorul unui pahar, se taie gogoşelele. Se mai lasă 10 minute să mai crească şi se prăjesc în baie de ulei încins.
Se bate frişca, se adaugă peste ea brânza scursă bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se prepară un sirop din apă, zahăr şi esenţa de vanilie şi se trece fiecare gogoaşă prin acest sirop. Se taie gogoşile pe jumătate şi se umplu cu crema de brânză.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gogosi insiropate
- gogosi turcesti in sirop
- gogosele turcesti
- gogosele insiropate turcesti