Cupe cu ciocolată, fructe si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de cupe cu ciocolata, fructe si nuci din: banane, ananas sau mar, pere, suc de portocala, lapte, cacao, zahar, unt, nuci, amidon si rom.
- 2 banane
- 2 felii de ananas sau mar
- 1 para mari mare sau 2 mai mici
- sucul de la 1 portocala
- 250 ml lapte
- 50 g cacao
- 50 g zahar
- 50 g unt
- 50 g nuci zdrobite mare
- 2 linguri de amidon sau faina
- 1 paharel de rom
Mod de preparare:
Tăiaţi în bucăţi 1 banană curăţată, ananasul şi para curăţată de coajă, apoi mărunţiţi-le cu un blender pentru a obţine un piure fin. In timpul mărunţirii adăugaţi sucul de portocală şi romul. Repartizaţi amestecul în 4 castroane (sau pahare) de sticlă, neapărat.
Curăţaţi banana rămasă şi tăiati-o în rondele. Repartizaţi rondelele în castroane, punându-le în picioare, lipite de pereţii castronului şi scufundate puţin în amestecul de fructe.
Puneţi castroanele în frigider.
Amestecaţi într-o cratiţă cacaoa, zahărul, amidonul, untul topit şi laptele cald, adăugat treptat.
Când amestecul este omogen, puneţi-l la bain-marie, la fiert. Amestecaţi mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Când crema se îngroaşă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi la rece. Repartizaţi această cremă în fiecare castron cu amestec de fructe; deasupra presăraţi nuci zdrobite şi eventual, cubuleţe de măr. Ţineţi cupele la frigider până în momentul servirii.
Cupe cu ciocolată, fructe si nuci
Pofta buna!