Cupe cu ciocolată, fructe si nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de cupe cu ciocolata, fructe si nuci din: banane, ananas sau mar, pere, suc de portocala, lapte, cacao, zahar, unt, nuci, amidon si rom.

Ingrediente:Cupe cu ciocolată, fructe si nuci

  • 2 banane
  • 2 felii de ananas sau mar
  • 1 para mari mare sau 2 mai mici
  • sucul de la 1 portocala
  • 250 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g nuci zdrobite mare
  • 2 linguri de amidon sau faina
  • 1 paharel de rom

 

Mod de preparare:

Tăiaţi în bucăţi 1 banană curăţată, ananasul şi para curăţată de coajă, apoi mărunţiţi-le cu un blender pentru a obţine un piure fin. In timpul mărunţirii adăugaţi sucul de por­tocală şi romul. Repartizaţi amestecul în 4 cas­troane (sau pahare) de sticlă, neapărat.

Curăţaţi banana rămasă şi tăiati-o în rondele. Repartizaţi rondelele în castroane, punându-le în picioare, lipite de pereţii castronului şi scufundate puţin în amestecul de fructe.

Puneţi castroanele în frigi­der.

Amestecaţi într-o cratiţă cacaoa, zahărul, amidonul, untul topit şi laptele cald, adăugat treptat.

Când amestecul este omogen, puneţi-l la bain-marie, la fiert. Amestecaţi me­reu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Când crema se îngroaşă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi la rece. Repartizaţi această cremă în fiecare castron cu amestec de fructe; deasupra presăraţi nuci zdro­bite şi eventual, cubuleţe de măr. Ţineţi cupele la frigider până în momentul servirii.

Cupe cu ciocolată, fructe si nuci

Cupe cu ciocolată, fructe si nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.