Platou cu somon afumat fierbinte, garnitura de nasturel si salata de cartofi
PrinteazaSe freacă 1 lingură de muştar cu boabe cu 1 lingură de miere lichidă, 3 linguri de oţet de cidru şi 8 linguri ulei de măsline, sare şi piper.
Se fierb în apă clocotită 400g de cartofi, până devin fragezi. Se scurg şi se taie felii odată ce s-au răcit puţin.
Se opăreşte o mână de fasole verde până e făcută, dar uşor crocantă; se scurge, apoi se trece printr-un jet de apă rece. Se fierb 12 ouă de prepeliţă 3 minute.
Se scurg, se trec prin jet de apă rece, apoi se cojesc şi se taie. Se rup în bucăţi mari 350g de fileuri de somon afumat. Se taie felii 5 cepe verzi şi 2 avocado. Se presară pe un platou 200g de năsturel şi frunzele de la o andivă.
Se împrăştie deasupra celelalte ingrediente. Se stropeşte cu dressing, apoi se presară 1 mână de germeni pentru salată.
Pofta buna!