Biban de mare cu legume

Printeaza

Biban de mare cu legume din: biban de mare, rosii, vanata, dovlecel, morcov, ceapa rosie, ulei, patrunjel, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 bucati biban de mare
  • 2 rosii
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, spălaţi-! şi crestaţi-l longitudinal. Ungeţi-l cu ulei şi presăraţi-l cu sare şi piper.

Prăjiţi-I într-o tigaie antiaderentă, la foc mic, până ce se pătrunde bine şi se rumeneşte puţin. Stropiţi-l apoi cu vin şi mai lăsaţi-l pe foc până când se evaporă tot vinul.

Separat, într-o altă tigaie antiaderen­tă, puneţi legumele curăţate, spălate, tăiate în bucăţi mai mari, unse cu ulei şi presărate cu sare şi piper, după gust.

Prăjiţi-le 10 minute, întorcându-le pe toate părţile, de mai multe ori. Serviţi peştele cald, alături cu legumele prăjite şi presăraţi totul cu pătrunjel tocat mărunt.

Ornaţi cu lămâie.

Biban de mare cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.