Biban de mare cu legume
PrinteazaBiban de mare cu legume din: biban de mare, rosii, vanata, dovlecel, morcov, ceapa rosie, ulei, patrunjel, lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 bucati biban de mare
- 2 rosii
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 morcov mare
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-! şi crestaţi-l longitudinal. Ungeţi-l cu ulei şi presăraţi-l cu sare şi piper.
Prăjiţi-I într-o tigaie antiaderentă, la foc mic, până ce se pătrunde bine şi se rumeneşte puţin. Stropiţi-l apoi cu vin şi mai lăsaţi-l pe foc până când se evaporă tot vinul.
Separat, într-o altă tigaie antiaderentă, puneţi legumele curăţate, spălate, tăiate în bucăţi mai mari, unse cu ulei şi presărate cu sare şi piper, după gust.
Prăjiţi-le 10 minute, întorcându-le pe toate părţile, de mai multe ori. Serviţi peştele cald, alături cu legumele prăjite şi presăraţi totul cu pătrunjel tocat mărunt.
Ornaţi cu lămâie.