Pui cu cartofi si prune
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui cu cartofi si prune din: pulpe de pui, bacon, cartofi, mere, ciuperci, prune uscate, ceapa, sare, piper, cimbru si ulei.
- 4 pulpe de pui
- 100 g bacon
- 4-5 cartofi
- 2 mere
- 200 g ciuperci
- 200 g prune uscate
- 3 cepe mici
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
Mod de preparare:
Pui prunele într-un vas cu apă caldă şi le laşi deoparte pentru jumătate de oră. Cureţi cartofii şi merele de coa|ă, le tai cubuleţe şi le aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Adaugi pulpele de pui, baconul şi ciupercile tăiate felii, ceapa tăiată jumătate sau sferturi şi prunele scurse bine.
Condimentezi cu cimbru, piper şi sare, după gust. Amesteci toate ingredientele în vas, torni 100 ml apă, apoi dai totul la cuptor pentru o oră. Din când în când, scoţi vasul şi întorci carnea, ca să se rumenească bine.
Pui cu cartofi si prune
Pofta buna!