Tarta cu mac si prune

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu mac si prune din: praf de copt, faina, drojdie, zahar, zahar vanilinat, sare, lapte, unt, oua, lapte, zahar, mac, faina, stafide, migdale, prune si gem de prune.

Ingrediente:Tarta cu mac si prune

aluat:

  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit
  • 2 oua

umplutura:

  • 150 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 250 g mac
  • 30 g faina
  • 50 g unt moale
  • 100 g stafide
  • 50 g migdale tocate
  • 1 ou
  • 1 kg prune rosii
  • 50 g fulgi de migdale
  • 100 g gem de prune

 

Mod de preparare:

Se amestecă 100 g făină cu pra­ful de copt. Separat, se amestecă restul de făină cu drojdie, zahăr tos, zahăr vanilinat şi sare; se în­globează laptele, untul şi ouăle. Se acoperă aluatul şi se lasă să crească la căldură, cca 30 min.

Pentru umplutură, se dă în fiert laptele cu zahăr. Se încorporează macul amestecat cu făină şi se lasă să clocotească 1 min. Apoi se ia de pe foc şi se înglobează untul, stafidele şi migdalele. Se lasă să se răcorească puţin şi se încorpo­rează şi oul. Se taie prunele în două, se golesc de sâmburi, iar pulpa se taie sferturi.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se înglobează în compoziţia de aluat amestecul de făină şi praf de copt. Se aşază pe o tavă unsă (40×30 cm) şi se repartizează deasupra compoziţia cu mac. Se presară prune şi fulgi de migdale şi se lasă să crească cca 30 min. Se coace apoi prăjitura 20-25 min. şi se unge cu gem topit.

Tarta cu mac si prune

Tarta cu mac si prune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.