Tarta cu mac si prune
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu mac si prune din: praf de copt, faina, drojdie, zahar, zahar vanilinat, sare, lapte, unt, oua, lapte, zahar, mac, faina, stafide, migdale, prune si gem de prune.
aluat:
- 1 lingurita praf de copt
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 80 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 1/2 lingurita sare
- 300 ml lapte caldut
- 50 g unt topit
- 2 oua
umplutura:
- 150 ml lapte
- 125 g zahar
- 250 g mac
- 30 g faina
- 50 g unt moale
- 100 g stafide
- 50 g migdale tocate
- 1 ou
- 1 kg prune rosii
- 50 g fulgi de migdale
- 100 g gem de prune
Mod de preparare:
Se amestecă 100 g făină cu praful de copt. Separat, se amestecă restul de făină cu drojdie, zahăr tos, zahăr vanilinat şi sare; se înglobează laptele, untul şi ouăle. Se acoperă aluatul şi se lasă să crească la căldură, cca 30 min.
Pentru umplutură, se dă în fiert laptele cu zahăr. Se încorporează macul amestecat cu făină şi se lasă să clocotească 1 min. Apoi se ia de pe foc şi se înglobează untul, stafidele şi migdalele. Se lasă să se răcorească puţin şi se încorporează şi oul. Se taie prunele în două, se golesc de sâmburi, iar pulpa se taie sferturi.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se înglobează în compoziţia de aluat amestecul de făină şi praf de copt. Se aşază pe o tavă unsă (40×30 cm) şi se repartizează deasupra compoziţia cu mac. Se presară prune şi fulgi de migdale şi se lasă să crească cca 30 min. Se coace apoi prăjitura 20-25 min. şi se unge cu gem topit.
Tarta cu mac si prune
Pofta buna!