Chiftelute de peste (varianta)
PrinteazaChiftelute de peste
- 1 kg peşte
- 1 ceapă de apă
- 5 linguri ulei
- 50 g pâine
- 125 ml lapte fierbinte
- 40 g făină grâu (sau griş)
- 2 ouă
- 1 linguriţă mărar tocat
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 1 vârf cuţit sare
- 1 vârf cuţit piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o toci foarte mărunt. O căleşti într-o lingură de ulei. Tai pâinea cubuleţe şi o înmoi în lapte sau apă, o storci şi o pasezi cu mixerul împreună cu ceapa, peştele dezosat tăiat cubuleţe, ouăle, mărarul, pătrunjelul, sarea şi piperul.
Amesteci compoziţia şi formezi chifteluţe mici cât să bagi o dată în gură.
Le prăjeşti până se rumenesc, le scoţi, le laşi un pic la răcit şi înainte de a le aduce la masă le pui câte o scobitoare.
Poftă bună!