Legume cu carne de vită
PrinteazaO reteta delicioasa de legume cu carne de vita din: orez, morcov, ardei capia, ardei iute, dovlecel, cartof, porumb, muschid e vita, otet, vin rosu, sos de soia, marar, patrunjel, ulei, sare si piper.
- 100 g orez
- un morcov
- un ardei capia
- un ardei iute mic
- un dovlecel
- un cartof
- porumb din conservă
- 500 g muşchi de vită
- o lingură oţet
- 250 ml vin roşu demisec
- două linguri sos de soia
- mărar
- pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie fâşii şi se pune într-un bol. Se toarnă sosul de soia, patru linguri de ulei, oţetul, vinul şi se condimentează. Se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece pentru o oră, apoi se prăjeşte la un loc cu marinata. Orezul se fierbe şi se păstrează la cald într-un castron.
Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe şi se pune într-un cas¬tron. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se pun într-un castron.
Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun morcovul şi cartoful, se prăjesc zece minute, apoi se adaugă restul legumelor.
Se condimentează, se presară pătrunjel şi mărar, 50 g boabe de porumb şi se prăjesc încă cinci minute. Legumele se amestecă împreună cu orezul fiert, carnea de vită şi se servesc imediat.
Legume cu carne de vită
Pofta buna!