Legume cu carne de vită

Printeaza

O reteta delicioasa de legume cu carne de vita din: orez, morcov, ardei capia, ardei iute, dovlecel, cartof, porumb, muschid e vita, otet, vin rosu, sos de soia, marar, patrunjel, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Legume cu carne de vită

  • 100 g orez
  • un morcov
  • un ardei capia
  • un ardei iute mic
  • un dovlecel
  • un car­tof
  • porumb din conservă
  • 500 g muşchi de vită
  • o lingură oţet
  • 250 ml vin roşu demisec
  • două linguri sos de soia
  • mărar
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se spală, se taie fâşii şi se pune într-un bol. Se toarnă sosul de soia, patru linguri de ulei, oţetul, vinul şi se condimentează. Se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece pentru o oră, apoi se prăjeşte la un loc cu marinata. Orezul se fierbe şi se păstrează la cald într-un castron.

Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe şi se pune într-un cas¬tron. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se pun într-un castron.

Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun morcovul şi cartoful, se prăjesc zece minute, apoi se adaugă restul legumelor.

Se condimentează, se presară pătrunjel şi mărar, 50 g boabe de porumb şi se prăjesc încă cinci minute. Legumele se amestecă împreună cu orezul fiert, carnea de vită şi se servesc imediat.

Legume cu carne de vită

Legume cu carne de vită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.