Pui cu piure
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui cu piure din: piept de pui, sare, boia, cimbru, rozmarin, bere, zeama de lamaie, ulei, conopida, usuturoi, masline si unt.
- 1/2 piept de pui dezosat (cam 2 bucati, ca pentru snitel)
- sare
- boia
- cimbru
- rozmarin
- 1 cana bere
- zeama de la 1/4 lamaie
- 2 linguri ulei
- 1 conopida mica
- 5 catei de usturoi
- un pumn de masline (cam 200-250 g)
- o lingurita unt
Mod de preparare:
Pentru marinare, pui carnea într-o pungă cu 3 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe mai mari, ca să poată fi înlăturaţi după marinare uşor.
Mai adaugi 1 lingură ulei Unisol, apoi piper, sare, cimbru şi boia (după gust) şi o crenguţă de rozmarin. Torni berea şi zeama de lămâie şi laşi între 15-30 da minute la marinat în frigider.
Pentru piure, fierbi conopida şi măslinele. Laşi la fiert până când conopida este bine pătrunsă, ca să poată fi pasată, apoi faci împreună cu untul un piure, pe care îl păstrezi cald până în momentul servirii.
Scoţi carnea din marinată, îi tai un buzunar în care pui o felie de caşcaval, câţiva căţei de usturoi şi o frigi pe grătarul încins sau în tigaie cu cealaltă lingură de ulei. Serveşti preparatul cald, pe pat de piure sau alături.
Pui cu piure
Pofta buna!