Piept de pui la grătar, umplut cu ananas

Printeaza

Piept de pui la gratar, umplut cu ananas din: piept de pui, ananas, ceapa verzi, zahar tos, fulgi de chili, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 piepţi de pui mari, dezosaţi, fără piele
  • 225 g ananas proaspăt, tăiat, sau din conservă în suc natural
  • 2-3 cepe verzi, tăiate în felii subţiri
  • 50 g zahăr tos
  • un vârf de cuţit praf sau fulgi de chili
  • sare şi piper negru, proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Se încinge grătarul (poate fi şi cel electric) la temperatură medie. Fiecare piept de pui se crestează lateral, în partea cea mai groasă, nu foarte adânc, cât să poată fi umplut.

Ananasul se scurge de zeamă (su­cul se păstrează), se taie mărunt şi se amestecă cu cepele verzi, puţină sare şi puţin piper.

Cu o lingură, se introduce amestecul în crestătura fiecărui piept de pui.

Nu se foloseşte prea multă umplutură, deoarece pieptul de pui trebuie prins cu o frigăruie metalică, scurtă şi subţire, sau cu un beţigaş pentru cocktail-uri (înainte de folosire, se înmoaie 20 de minute în apă).

Intr-o cratiţă, se amestecă sucul de ananas cu zahărul şi se lasă la foc domol, până când se dizolvă zahărul.

lasă să dea în clocot şi se fierbe până când capătă consistenţa unui sirop şi scade la o cantitate de cca. 4 linguri. Se adugă, amestecând, praful sau fulgii de chili.

Piepţii de pui se frig 10 minute pe grătarul electric, întorcându-i din când în când, până când sunt pe jumătate gata.

ung apoi cu siropul de ananas şi se frig încă 10 minute, întorcându-i şi ungându-i în mod repetat.

Piept de pui la grătar, umplut cu ananas

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.