Cotlete de porc cu mere şi stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mere si stafide din: cotlete de porc, mere, unt, ulei, sare, piper, curry, faina, stafide, boabe de mustar si supa.
- 4 cotlete de porc, fără os
- 4 mere mici, dulci-acrişoare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de ulei
- sare
- piper
- curry
- 1-2 linguri de făină
- 2 linguri de stafide
- 1/2 linguriţă de boabe de muştar
- 200 ml de supă
Mod de preparare:
Spălaţi cotletele, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi bateţi-le cu un cuţit lat. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtati-le seminţele si tăiati-le felioare.
Căliţi-le puţin în unt, apoi aşezaţi-le într-o formă termorezistentă şi daţi-le la cuptorul încălzit la 180°C pentru a le păstra calde.
Puneţi uleiul peste untul din tigaie, condimentaţi cotletele cu sare, piper şi curry, presăraţi-le cu făină, apoi prăjiţi-le pe ambele părţi cca. 4 minute.
După aceea, aşezaţi-le pe o farfurie şi păstraţi-le calde la cuptor. Puneţi stafidele şi boabele de muştar în tigaie şi căliţi-le puţin.
Turnaţi supa, daţi-o într-un clocot şi condimentaţi-o dacă este cazul. Serviţi-o alături de cotletele şi merele pregătite anterior.
Pentru garnitură, pregătiţi un piure de cartofi. Totul va avea un gust delicios.
Cotlete de porc cu mere şi stafide
Pofta buna!