Cotlete de porc cu mere şi stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu mere si stafide din: cotlete de porc, mere, unt, ulei, sare, piper, curry, faina, stafide, boabe de mustar si supa.

Ingrediente:Cotlete de porc cu mere şi stafide

  • 4 cotlete de porc, fără os
  • 4 mere mici, dulci-acrişoare
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper
  • curry
  • 1-2 linguri de făină
  • 2 linguri de stafide
  • 1/2 linguriţă de boabe de muştar
  • 200 ml de supă

 

Mod de preparare:

Spălaţi cotlete­le, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi bateţi-le cu un cuţit lat. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtati-le seminţele si tăiati-le feli­oare.

Căliţi-le puţin în unt, apoi aşezaţi-le într-o formă termorezistentă şi daţi-le la cuptorul încălzit la 180°C pentru a le păstra calde.

Puneţi uleiul peste untul din tigaie, condimentaţi cotlete­le cu sare, piper şi curry, presăraţi-le cu făină, apoi prăjiţi-le pe ambele părţi cca. 4 minute.

După aceea, aşezaţi-le pe o farfurie şi păstraţi-le calde la cuptor. Puneţi stafidele şi boabele de muştar în tigaie şi căliţi-le puţin.

Turnaţi supa, daţi-o într-un clocot şi condi­mentaţi-o dacă este cazul. Serviţi-o alături de cotletele şi merele pregătite anterior.

Pentru garnitură, pregătiţi un piure de cartofi. Totul va avea un gust delicios.

Cotlete de porc cu mere şi stafide

Cotlete de porc cu mere şi stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.