Piept de pui în crustă aromată cu garnitură de legume şi bacon crocant
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui in crusta aromata cu garnitura de legume si bacon crocant din: cartofi, sare, file de piept de pui, cimbru, patrunjel, rozmarin, usturoi, ardei iute, piper, ulei, fasole verde, rosii cherry, ceapa, bacon afumat, nucsoara si cimbru.
- 300 g cartofi
- sare
- 600 g file de piept de pui
- 2 fire cimbru
- 2 fire pătrunjel
- 1 fir rozmarin
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute uscat
- 1 linguriţă piper măcinat grosier
- 3 linguri ulei
- 30 g ulei
- 400 g fasole verde
- 200 g roşii cherry
- 1 ceapă
- 100 g bacon afumat
- nucşoară rasă
- 1 linguriţă cimbru uscat
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se taie sferturi; se fierb în apă cu sare cca 20-25 min. Se spală carnea şi se şterge. Se toacă verdeaţa şi un căţel de usturoi.
Se pisează în mojar ardeiul uscat cu piper şi 1 linguriţă de sare; se amestecă împreună cu verdeaţa şi usturoiul.
Se unge puiul cu ulei şi se tăvăleşte prin amestecul de verdeaţă. Se rumenesc în ulei încins, la foc mijlociu, cca 16-20 min.
Se curăţă fasolea, se spală şi se opăreşte în apă cu sare cca 5 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se taie în două roşiile. Se toacă restul de usturoi şi ceapa.
Se scurg cartofii. Se taie cuburi baconul şi se prăjeşte crocant într-o tigaie. Se adaugă fasolea verde, cartofii şi ceapa şi usturoiul tocate; se prăjesc 3-5 min.
Se adaugă roşiile şi se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi cimbru. Se taie carnea bucăţi şi se aşază deasupra.
Piept de pui în crustă aromată cu garnitură de legume şi bacon crocant
Pofta buna!