Piept de pui în crustă aromată cu garnitură de legume şi bacon crocant

Printeaza

Piept de pui in crusta aromata cu garnitura de legume si bacon crocant din: cartofi, sare, file de piept de pui, cimbru, patrunjel, rozmarin, usturoi, ardei iute, piper, ulei, fasole verde, rosii cherry, ceapa, bacon afumat, nucsoara si cimbru.

Ingrediente:

  • 300 g cartofi
  • sare
  • 600 g file de piept de pui
  • 2 fire cimbru
  • 2 fire pătrunjel
  • 1 fir rozmarin
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 linguriţă piper măcinat grosier
  • 3 linguri ulei
  • 30 g ulei
  • 400 g fasole verde
  • 200 g roşii cherry
  • 1 ceapă
  • 100 g bacon afumat
  • nucşoară rasă
  • 1 linguriţă cimbru uscat

 

Mod de preparare:

 decojesc cartofii, se taie sferturi; se fierb în apă cu sare cca 20-25 min. spa­lă carnea şi se şterge.  toacă verdeaţa şi un căţel de usturoi.

pisează în mojar ardeiul uscat cu piper şi 1 linguriţă de sa­re; se amestecă împreună cu verdeaţa şi usturoiul.

 unge puiul cu ulei şi se tăvăleşte prin amestecul de verdeaţă. rumenesc în ulei încins, la foc mijlociu, cca 16-20 min.

 curăţă fasolea, se spa­lă şi se opăreşte în apă cu sare cca 5 min. trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. taie în două roşiile.

toacă restul de usturoi şi ceapa.

 scurg carto­fii. Se taie cuburi baconul şi se prăjeşte crocant într-o tigaie. adaugă fasolea verde, cartofii şi ceapa şi usturoiul tocate; se prăjesc 3-5 min.

 adaugă roşiile şi se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi cimbru. taie carnea bucăţi şi se aşază deasupra.

Piept de pui în crustă aromată cu garnitură de legume şi bacon crocant

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.