Cotlete de miel cu ratatouille

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu ratatouilla din: ardei iute, usturoi, ulei, coaja si suc de lamaie, ierburi de provence, sare, piper, cotlete de miel, ardei gras, vinete, rosie, fasole boabe, ceapa, pasta de rosii si supa.

Ingrediente:Cotlete de miel cu ratatouille

  • 1 ardei iute
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 lin­guri de ulei
  • 1 vârf de cuţit de coajă rasă de la o lămâie şi o linguriţă de suc
  • ierburi de Provence uscate
  • sare
  • piper
  • 2 cotlete de miel (a 70 g)
  • câte 1 ardei gras roşu şi verde
  • 100 gde vinete
  • 1 roşie
  • 50 g de fasole boabe
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 150 ml de supă

 

Mod de preparare:

Spălaţi ardeiul iute, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l. La fel, tocaţi mărunt şi un căţel de usturoi. Ames­tecaţi-le cu 3 linguri de ulei, coaja şi sucul de lămâie, sa­rea şi piperul. Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet, aşezaţi-o în marinată şi lăsaţi-o cca. 1 oră la rece. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le mărunt.

Fierbeţi boabele de fasole în apă cu sare cca. 5 minute, apoi scurgeţi-le. Tocaţi 1 căţel de usturoi şi ceapa. Căliţi-le în ulei. Adăugaţi ar­deiul şi vinetele şi căliţi-le 5 minute. Puneţi pasta de roşii. Adăugaţi şi fasolea, roşia şi supa şi fierbeţi totul cca. 15 minute.

Condimentaţi cu sa­re, piper şi ierburile de Provence. Scoateţi carnea din marinată şi lăsaţi-o să se scurgă. încingeţi o lingură de marinată şi prăjiţi acolo co­tletele 3-4 minute pe fiecare parte. Condimentaţi cu sare şi serviţi-le alături de legume.

Cotlete de miel cu ratatouille

Cotlete de miel cu ratatouille

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune cotletele cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.