Cotlete de miel cu ratatouille
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de miel cu ratatouilla din: ardei iute, usturoi, ulei, coaja si suc de lamaie, ierburi de provence, sare, piper, cotlete de miel, ardei gras, vinete, rosie, fasole boabe, ceapa, pasta de rosii si supa.
- 1 ardei iute
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 1 vârf de cuţit de coajă rasă de la o lămâie şi o linguriţă de suc
- ierburi de Provence uscate
- sare
- piper
- 2 cotlete de miel (a 70 g)
- câte 1 ardei gras roşu şi verde
- 100 gde vinete
- 1 roşie
- 50 g de fasole boabe
- 1 ceapă
- 1 lingură de pastă de roşii
- 150 ml de supă
Mod de preparare:
Spălaţi ardeiul iute, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l. La fel, tocaţi mărunt şi un căţel de usturoi. Amestecaţi-le cu 3 linguri de ulei, coaja şi sucul de lămâie, sarea şi piperul. Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet, aşezaţi-o în marinată şi lăsaţi-o cca. 1 oră la rece. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le mărunt.
Fierbeţi boabele de fasole în apă cu sare cca. 5 minute, apoi scurgeţi-le. Tocaţi 1 căţel de usturoi şi ceapa. Căliţi-le în ulei. Adăugaţi ardeiul şi vinetele şi căliţi-le 5 minute. Puneţi pasta de roşii. Adăugaţi şi fasolea, roşia şi supa şi fierbeţi totul cca. 15 minute.
Condimentaţi cu sare, piper şi ierburile de Provence. Scoateţi carnea din marinată şi lăsaţi-o să se scurgă. încingeţi o lingură de marinată şi prăjiţi acolo cotletele 3-4 minute pe fiecare parte. Condimentaţi cu sare şi serviţi-le alături de legume.
Cotlete de miel cu ratatouille
Pofta buna!
Foarte bune cotletele cu legume