Briose cu zmeură si urdă dulce
PrinteazaO retetea delicioasa de briose cu zmeura si urda dulce din: zmeura, ou, ulei de floarea soarelui, urda dulce, faina, praf de copt, sare, zahar si suc de zmeura.
- 400 g zmeură proaspătă sau congelată
- 1 ou
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- 150 g urdă dulce (sau Ricotta)
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- sare
- 130 g zahăr
- 3 linguri suc de zmeură sau de mere
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă zmeura, respectiv se lasă să se decongeleze. Se amestecă oul cu ulei şi urdă; se adaugă făina amestecată în prealabil cu praf de copt, 1 praf de sare şi 100 g zahăr.
Se lasă să se scurgă zmeura congelată şi 150 g din cantitate se înglobează în aluat. Compoziţia se aşază în adânciturile unse ale unei forme de brioşe şi se coace cca 20 min.
Se pun deoparte 12 boabe frumoase de zmeură, pentru ornat, iar restul se pasează cu suc de zmeură sau de mere şi restul de 30 g zahăr; se strecoară.
Se scot brioşele din cuptor, se lasă să se răcească şi se garnisesc cu sosul de zmeură şi restul de fructe.
Briose cu zmeură si urdă dulce
Pofta buna!