Ciolan cu varză acră şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de ciolan afumat cu : ceapa, cartofi, varza acra, morcovi, usturoi, maghiran, patrunjel verde, sare, piper.
- 1 ciolan afumat (1 kg)
- 1 ceapă
- 200 g cartofi
- 500 g varză acră
- 100g morcovi
- 4 căţei de usturoi vârf de cuţit de chimion măcinat
- 1 linguriţă de măghiran uscat
- pătrunjel verde tăiat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala bine ciolanul si se curata ceapa. Se pun la fiert in apa rece. Inainte de a se inmuia complet carnea, se adauga un cartof curatat. Cand acesta s-a fiert se scoate impreuna cu ceapa.
Se pun intr-un vas, se adauga putina zeama din fiertura ciolanului si se mixeaza. Cu aceasta se va ingrosa mancarea.
Varza acra se taie bucati si se fierbe in apa 5 minute. Cartofii rămaşi se taie cubuleţe, iar morcovul, jumătăţi de rondele. Când ciolanul e fiert şi se poate dezosa uşor, carnea se taie felii şi se pune deoparte.
In zeama rămasă se pun cartofii, morcovul, varza şi usturoiul pisat. Trebuie lăsată doar atâta zeamă cât să acopere legumele. Se presară cu chimion, măghiran şi se fierbe.
Când legumele s-au fiert, se amestecă cu mixtura de cartofi cu carne şi se presară cu pătrunjel.
Ciolan cu varză acră şi cartofi
Pofta buna!