Ciolan cu varză acră şi cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de ciolan afumat cu : ceapa, cartofi, varza acra, morcovi, usturoi, maghiran, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediemte:Ciolan cu varză acră şi cartofi

  • 1 ciolan afumat (1 kg)
  • 1 ceapă
  • 200 g cartofi
  • 500 g varză acră
  • 100g morcovi
  • 4 căţei de us­turoi vârf de cuţit de chimion măcinat
  • 1 linguriţă de măghiran uscat
  • pătrunjel verde tăiat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spala bine ciolanul si se curata ceapa. Se pun la fiert in apa rece. Inainte de a se inmuia complet carnea, se adauga un cartof curatat. Cand acesta s-a fiert se scoate impreuna cu ceapa.

Se pun intr-un vas, se adauga putina zeama din fiertura ciolanului si se mixeaza. Cu aceasta se va ingrosa mancarea.

Varza acra se taie bucati si se fierbe in apa 5 minute. Cartofii rămaşi se taie cubuleţe, iar morcovul, jumătăţi de rondele. Când ciolanul e fiert şi se poate dezosa uşor, carnea se taie felii şi se pune deoparte.

In zeama rămasă se pun cartofii, morcovul, varza şi usturoiul pisat. Trebuie lăsată doar atâta zeamă cât să acopere legumele. Se presară cu chimion, măghiran şi se fierbe.

Când legumele s-au fiert, se amestecă cu mixtura de cartofi cu carne şi se presară cu pătrunjel.

Ciolan cu varză acră şi cartofi

Ciolan cu varză acră şi cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.