Retete de sarbatoare: Raţă cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de rata cu portocale din: rata, portocale, supa de pui, lichior de portocale, vin alb, zahar, otet balsamic, ulei, sare si piper.
- 1 raţă de 2-3 kg
- 4 portocale
- 500 ml supă de pui
- 3 linguri lichior de portocale
- 2 linguri vin alb
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri oţet balsamic
- 100 g ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă raţa. Se presară la interior şi exterior cu sare şi piper. Cojile a două portocale, spălate înainte, se taie într-o bucată continuă şi se pun la fiert cu apă 20 de minute.
Apoi, 1/2 din cantitatea de coji se pun în interiorul raţei.
Raţa se aşază într-o tavă şi se dă la cuptorul preîncăl- zit. Se va coace în etape- întâi 15 minute la foc mare. Apoi, se reduce focul la mediu, se întoarce raţa şi se lasă încă 30 de minute.
După care se întoarce raţa şi se coace 20 de minute.
Apoi se întoarce, se pune sare şi se mai lasă încă 15 minute.
Pentru sos se fierbe oţetul cu zahărul, la foc viu, 5 minute. Se ia de pe foc şi se adaugă 1/2 din cantitatea de supă de pui.
Se fierbe din nou 1 minut, amestecând. Se pune restul supei, vinul şi 2 portocale tăiate felii.
Se lasă pe foc 5 minute, se ia de pe foc şi se adaugă lichiorul.
Uleiul se pune în sos doar în momentul servirii.
Raţa se aduce la masă pe un platou, fără grăsimea din tavă, decorată cu sosul cu felii de portocală.
Raţă cu portocale
Pofta buna!