Retete de sarbatoare: Raţă cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de rata cu portocale din: rata, portocale, supa de pui, lichior de portocale, vin alb, zahar, otet balsamic, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Raţă cu portocale

  • 1  raţă de 2-3 kg
  • 4 portocale
  • 500 ml supă de pui
  • 3 linguri lichior de portocale
  • 2 lin­guri vin alb
  • 2 linguri zahăr
  • 2  linguri oţet balsamic
  • 100 g ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă raţa. Se presară la interior şi exterior cu sare şi piper. Cojile a două portocale, spălate înainte, se taie într-o bucată continuă şi se pun la fiert cu apă 20 de mi­nute.

Apoi, 1/2 din cantita­tea de coji se pun în interio­rul raţei.

Raţa se aşază într-o tavă şi se dă la cuptorul preîncăl- zit. Se va coace în etape- întâi 15 minute la foc mare. Apoi, se reduce focul la mediu, se întoarce raţa şi se lasă încă 30 de minute.

După care se întoarce raţa şi se coace 20 de minute.

Apoi se întoarce, se pune sare şi se mai lasă încă 15 minute.

Pentru sos se fierbe oţe­tul cu zahărul, la foc viu, 5 minute. Se ia de pe foc şi se adaugă 1/2 din cantitatea de supă de pui.

Se fierbe din nou 1 minut, amestecând. Se pune restul supei, vinul şi 2 portocale tăiate felii.

Se lasă pe foc 5 minute, se ia de pe foc şi se adaugă lichiorul.

Uleiul se pune în sos doar în momentul servirii.

Raţa se aduce la masă pe un platou, fără grăsimea din tavă, decorată cu sosul cu felii de portocală.

Raţă cu portocale

Raţă cu portocale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.