Salata de macaroane cu peste afumat
PrinteazaSalata de macaroane cu peste afumat
- 200 gr. macaroane scurte
- Sare
- castraveti acri cam 100 gr.
- 1 ceapa
- 100 gr. Maioneza
- 1 legatura de marar
- piper proaspat macinat
- 1 castravete verde mijlociu
- 200 gr. fileuri de peste afumat (macrou).
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara, lasandu-se sa se scurga bine apa. Se taie castraveciorii murati in rondele subtiri (saramura se pastreaza). Se curata ceapa, se toaca marunt. Se amesteca maioneza, saramura de castraveti (3-4 linguri), ceapa tocata simararul tocat.
Se sareaza si se pipereaza puternic. Se toarna peste macaroane si se amesteca si cu castraveciorii murati. Se lasa o ora sa se patrunda. Se curata de coaja castravetele crud si se taie in cubulete. Se pune si el in salata, se mai sareaza si pipereaza o data.
Se taie fileurile de macrou afumat in bucati potrivite, care se aseaza peste salata. Daca lasati salata sa astepte prea mult si vi se pare ca s-a uscat, mai adaugati putin lapte.
Pofta buna!