Spirale cu scortisoară

Printeaza

O reteta delicioasa de spirale cu scortisoara din: lapte, drojdie, zahar, oua, ulei, praf de copt, faina, zahar, apa si scortisoara.

Ingrediente:Spirale cu scortisoară

  • 300 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat e necesara pentru un aluat potrivit de tare (600-900g)

siropul:

  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • scortisoara macinata fin

 

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia cu 2 linguri lapte, puţină faină şi puţin zahăr şi lăsaţi maiaua la dospit, până- şi dublează volumul. Intre timp, amestecaţi toate celelalte ingre­diente şi apoi adăugaţi laptele cu drojdia şi făină cât este necesară pentru a obţine un aluat potrivit de tare.

Frământaţi-l puţin pen­tru omogenizare. Aluatul trebuie să fie ca cel de pâine. întindeţi din aluat o foaie cu grosimea de cel mult 4 – 5mm.

Ungeţi foaia de aluat cu sirop fiert din apă şi zahăr, presăraţi deasupra un strat uniform de scorţişoară şi tăiaţi-o în fâşii cu lăţimea de 1,5cm.

Apoi rulaţi fiecare fâşie pentru a obţine spirale. Coaceţi- le în cuptor la foc potrivit până ce se rumenesc puţin.

Spirale cu scortisoară

Spirale cu scortisoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.