Spirale cu scortisoară
PrinteazaO reteta delicioasa de spirale cu scortisoara din: lapte, drojdie, zahar, oua, ulei, praf de copt, faina, zahar, apa si scortisoara.
- 300 ml lapte caldut
- 25 g drojdie
- 100 g zahar
- 2 oua
- 200 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- faina cat e necesara pentru un aluat potrivit de tare (600-900g)
siropul:
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- scortisoara macinata fin
Mod de preparare:
Amestecaţi drojdia cu 2 linguri lapte, puţină faină şi puţin zahăr şi lăsaţi maiaua la dospit, până- şi dublează volumul. Intre timp, amestecaţi toate celelalte ingrediente şi apoi adăugaţi laptele cu drojdia şi făină cât este necesară pentru a obţine un aluat potrivit de tare.
Frământaţi-l puţin pentru omogenizare. Aluatul trebuie să fie ca cel de pâine. întindeţi din aluat o foaie cu grosimea de cel mult 4 – 5mm.
Ungeţi foaia de aluat cu sirop fiert din apă şi zahăr, presăraţi deasupra un strat uniform de scorţişoară şi tăiaţi-o în fâşii cu lăţimea de 1,5cm.
Apoi rulaţi fiecare fâşie pentru a obţine spirale. Coaceţi- le în cuptor la foc potrivit până ce se rumenesc puţin.
Spirale cu scortisoară
Pofta buna!