Ceai de cicoare pentru digestie lentă: Remediu natural pentru stimularea procesului digestiv. Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă medicinală renumită pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv. Datorită conținutului său de inulină, compuși amari și antioxidanți, ceaiul de cicoare stimulează secrețiile digestive, susține funcția hepatică și favorizează o digestie mai eficientă. Ingrediente 1 linguriță de […]
Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea
PrinteazaBrioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea din: lapte, faina, unt, ciocolata, zahar brun, cacao neagra, ou, cafea solubila, zahar vanilat, lichior de cafea, galbenus si zahar pudra.
Ingrediente:
- 700 ml lapte
- 100 g faină cu agent de creştere
- 60 g unt
- 30 g ciocolată topită
- 15 g zahăr brun
- 10 g cacao neagră
- 1 ou
- 1/2 linguriţă de cafea solubilă
- 1 plic zahăr vanilat
pentru cremă:
- 2 linguri de lichior de cafea
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de zahăr
decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecă untul cu zahărul brun până când obţii o cremă. Bate oul cu zahărul vanilat şi cafeaua solubilă.
Incorporează totul în crema de unt, adaugă puţin câte puţin făina şi cacaua cernute, alternând cu lapte la temperatura camerei.
Amestecă până capătă o consistenţă omogenă. Unge cu unt pe interior 4 forme de aluminiu şi umplele pe 3 sferturi cu compoziţia de mai sus. Aşază bucăţele de ciocolată în mijlocul brioşei.
Pune formele în cuptorul reglat la 190° C pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp, amestecă gălbenuşul cu zahărul şi lichiorul de cafea până devine spumos.
Scoate brioşele din forme, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le cu crema cu lichior de cafea.
Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea
Pofta buna!
Ceai de cicoare pentru digestie lentă