Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu ciocolata si crema cu lichor de cafea din: lapte, faina, unt, ciocolata, zahar brun, cacao neagra, ou, cafea solubila, zahar vanilat, lichior de cafea, galbenus si zahar pudra.

Ingrediente:Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea

  • 700 ml lapte
  • 100 g faină cu agent de creştere
  • 60 g unt
  • 30 g ciocolată topită
  • 15 g zahăr brun
  • 10 g cacao neagră
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă de cafea solubilă
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru cremă:

  • 2 linguri de lichior de cafea
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură de zahăr

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amestecă untul cu zahărul brun până când obţii o cremă. Bate oul cu zahărul vanilat şi cafeaua solubilă. Incorporează totul în crema de unt, adaugă puţin câte puţin făina şi cacaua cernute, alternând cu lapte la temperatura camerei.

Amestecă până capătă o consistenţă omogenă. Unge cu unt pe interior 4 forme de aluminiu şi umplele pe 3 sferturi cu compoziţia de mai sus. Aşază bucăţele de ciocolată în mijlocul brioşei.

Pune formele în cuptorul reglat la 190° C pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp, amestecă gălbenuşul cu zahărul şi lichiorul de cafea până devine spumos. Scoate brioşele din forme, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le cu crema cu lichior de cafea.

Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea

Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.