Tort pentru Craciun
PrinteazaO reteta delicioasa de tort pentru craciun din: faina, praf de copt, unt, zahar, ciocolata menaj, oua, esenta de vanilie, sare, un fara sare, lapte, zahar, cacao, frisca, miere si coniac.
- 300 g faina
- 1 pliculet cu praf de copt
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 100 g ciocolata menaj
- 2 oua
- esenta de vanilie
- sare
pentru crema:
- 1-1/2 pachete cu unt fara sare
- 10 linguri cu lapte
- 300 g zahar
- 4 linguri cacao
pentru glazura:
- 200 g ciocolata
- 150 ml frisca lichida
- 1 lingurita cu miere
- 50 g unt
- 50 ml coniac
Mod de preparare:
Pentru blat, freacă untul moale cu zahărul, făina, praful de copt şi un pic de sare. Topeşte ciocolata, iar după ce s-a răcorit, toarn-o peste amestecul de unt. Adaugă vanilie după gust. Pune ouăle pe rând, amestecând după fiecare.
La final, adaugă amestecul de făină. Toarnă compoziţia într-o for¬mă tapetată şi dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Pentru cremă, pune la foc mic ingredientele şi amestecă până ce se îngroaşă compoziţia. Las-o să se răcească puţin şi pune-o pe blaturile de tort tăiate.
Pentru glazură, rade cioco¬lata şi adaug-o peste frişca încălzită împreună cu mierea. Pune untul şi amestecă. Ia de pe foc şi adaugă coniacul. Amestecă şi toarnă peste tort glazura răcorită.
Tort pentru Craciun
Pofta buna!