Tort pentru Craciun

Printeaza

O reteta delicioasa de tort pentru craciun din: faina, praf de copt, unt, zahar, ciocolata menaj, oua, esenta de vanilie, sare, un fara sare, lapte, zahar, cacao, frisca, miere si coniac.

Ingrediente:Tort pentru Craciun

  • 300 g faina
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • sare

pentru crema:

  • 1-1/2 pachete cu unt fara sare
  • 10 linguri cu lapte
  • 300 g zahar
  • 4 linguri cacao

pentru glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cu miere
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freacă untul moale cu zahărul, făina, praful de copt şi un pic de sare. Topeşte ciocolata, iar după ce s-a răcorit, toarn-o peste amestecul de unt. Adaugă vanilie după gust. Pune ouăle pe rând, amestecând după fiecare.

La final, adaugă amestecul de făină. Toarnă compoziţia într-o for¬mă tapetată şi dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Pentru cremă, pune la foc mic ingredientele şi amestecă până ce se îngroaşă compoziţia. Las-o să se răcească puţin şi pune-o pe blaturile de tort tăiate.

Pentru glazură, rade cioco¬lata şi adaug-o peste frişca încălzită împreună cu mierea. Pune untul şi amestecă. Ia de pe foc şi adaugă coniacul. Amestecă şi toarnă peste tort glazura răcorită.

Tort pentru Craciun

Tort pentru Craciun

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.