Curcan cu mandarine si sos
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan cu mandarine si sos din: piept de curcan, mandarine, lamai, ulei de masline, sare, piper si nucsoara.
- 800 g piept de curcan
- 2 mandarine
- 2 lamai
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în fâşii cu grosimea de 1cm. Curăţaţi mandarinele şi desfaceţi-le în segmente. Puneţi într-o tavă 2 linguri ulei, 100ml apă şi carnea, mandarinele şi condimentele, după plac. Puneţi tava la cuptor şi stropiţi din când în când ingredientele cu sosul din tavă.
Este mai simplu dacă puneţi deasupra tăvii o folie aluminată. După 30 – 40 de minute, scoateţi folia şi mai lăsaţi tava la cuptor la foc mic. Stoarceţi lămâile şi amestecaţi zeama lor cu 2 linguri ulei de măsline.
Omogenizaţi amestecul cu o furculiţă sau cu mixerul şi turnaţi-l peste carne, câmd este gata şi aţi scos tava din cuptor.
Curcan cu mandarine si sos
Pofta buna!