Terina de porc taraneasca
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de porc taraneasca din: carne de porc, ficat de porc, grasime de porc, patrunjel, usturoi, ceapa alba, cognac, oua, sare si piper.
- carne de porc 700g
- ficat de porc 150 g
- grasime de porc 100 g
- patrunjel tocat 10 g
- usturoi tocat 2 g
- ceapa alba tocata 60 g
- cognac 40ml
- oua 3 buc
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Carnea de porc, ficatul de porc si grasimea se taie în cuburi, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se soteaza separat la tigaie pentru a prinde culoare. Ceapa tocata se soteaza separat si se adauga peste carne si ficat, dupa care toate ingredientele se trec prin masina de tocat si se amesteca cu ou, cognac, patrunjel tocat si usturoi.
Se malaxeaza bine, apoi se aseaza în tava de terina din fonta emailata. Tava se introduce la cuptor timp de 30 min. la temperatura de 150ºC, dupa care continua gatirea la bain-marie cu abur timp de 30 min la 150ºC.
Preparatul se serveste rece acompaniat de un mixt de salata verde.
Terina de porc taraneasca
Pofta buna!