Terina de porc taraneasca

Printeaza

O reteta delicioasa de terina de porc taraneasca din: carne de porc, ficat de porc, grasime de porc, patrunjel, usturoi, ceapa alba, cognac, oua, sare si piper.

Ingrediente:Terina de porc taraneasca

  • carne de porc 700g
  • ficat de porc 150 g
  • grasime de porc 100 g
  • patrunjel tocat 10 g
  • usturoi tocat 2 g
  • ceapa alba tocata 60 g
  • cognac 40ml
  • oua 3 buc
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Carnea de porc, ficatul de porc si grasimea se taie în cuburi, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se soteaza separat la tigaie pentru a prinde culoare. Ceapa tocata se soteaza separat si se adauga peste carne si ficat, dupa care toate ingredientele se trec prin masina de tocat si se amesteca cu ou, cognac, patrunjel tocat si usturoi.

Se malaxeaza bine, apoi se aseaza în tava de terina din fonta emailata. Tava se introduce la cuptor timp de 30 min. la temperatura de 150ºC, dupa care continua gatirea la bain-marie cu abur timp de 30 min la 150ºC.

Preparatul se serveste rece acompaniat de un mixt de salata verde.

Terina de porc taraneasca

Terina de porc taraneasca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.