Piept de curcan cu sos gorgonzola
PrinteazaO reteta simpla de piept de curcan cu sos gorgonzola din: piept de curcan, smantana, lapte, gorgonzola, unt, faina si sare.
- 1 piept de curcan
- 450 g smantana
- 3 linguri cu lapte
- 100 g gorgonzola
- 2 linguri cu unt
- 1 lingura cu faina
- sare
Mod de preparare:
Taie pieptul de curcan în patru felii şi bate-le uşor cu ciocanul de şniţele. Condimentează-le cu sare şi piper şi perpeleşte-leîn untul topit.
Scoate-le pe o farfurie, iar în grăsimea rămasă, rumeneşte făina. Stinge treptat cu lapte, apoi încorporează smântână şi jumătate din cantitatea de gorgonzola sfărâmată.
Sucul de rodie împiedică întărirea pereţilor arterelor, reduce tensiunea şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin. Opreşte focul şi adaugă restul de gorgonzola.
Toarnă sosul fierbinte peste bucăţile de carne şi serveşte alături de felii de mandarine, boabe de strugure şi pere.
Piept de curcan cu sos gorgonzola
Pofta buna!