Piept de curcan cu sos gorgonzola

Printeaza

O reteta simpla de piept de curcan cu sos gorgonzola din: piept de curcan, smantana, lapte, gorgonzola, unt, faina si sare.

Ingrediente:Piept de curcan cu sos gorgonzola

  • 1 piept de curcan
  • 450 g smantana
  • 3 linguri cu lapte
  • 100 g gorgonzola
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de curcan în patru felii şi bate-le uşor cu ciocanul de şniţele. Condimentează-le cu sare şi piper şi perpeleşte-leîn untul topit.

Scoate-le pe o farfurie, iar în grăsimea rămasă, rumeneşte făina. Stinge treptat cu lapte, apoi încorporează smântână şi jumătate din cantitatea de gorgonzola sfărâmată.

Sucul de rodie împiedică întărirea pereţilor arterelor, reduce tensiunea şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin. Opreşte focul şi adaugă restul de gorgonzola.

Toarnă sosul fierbinte peste bucăţile de carne şi serveşte alături de felii de mandarine, boabe de strugure şi pere.

Piept de curcan cu sos gorgonzola

Piept de curcan cu sos gorgonzola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.