Friptură de porc la grătar

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de porc cu: rosii, castraveti, ardei gras, usturoi, ceapa, lamaie, condimente, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Friptură de porc la grătar

  • 6 bucăţi ceafă de porc fără os
  • 1 kg roşii
  • 1 kg castraveţi
  • 5 ardei graşi
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă condimente pentru fripturi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegi 6 bucăţi carne de porc fără os şi fără multă grăsime. Presari fiecare bucată de carne cu ames­tec de condimente şi le dai la rece pentru 20 minu­te, apoi le frigi pe ambele părţi la grătar (sau tiga­ie de teflon).

Cureţi castraveţii de coajă, le înlături seminţele mari şi îi tai cubuleţe. Speli roşiile şi ardeii, apoi le scoţi seminţele si le tai bucăţi mici.

Intr-un vas, căleşti cea­pa, până se rumeneşte, adaugi castraveţii şi ardeii, îi acoperi cu un capac şi îi laşi să se înăbuşe timp de 5 mi­nute la foc mic, după care adaugi roşiile şi usturoiul strivit, sare şi piper după gust şi le fierbi împreună pentru 2 minute.

După câteva clocote scurte, pre­sari pătrunjelul tocat mărunt şi stingi focul. Carnea o aşezi alături de garnitură, pe un platou ornat cu felii de lămâie.

Friptură de porc la grătar

Friptură de porc la grătar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.