Friptură de porc la grătar
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc cu: rosii, castraveti, ardei gras, usturoi, ceapa, lamaie, condimente, patrunjel, sare, piper.
- 6 bucăţi ceafă de porc fără os
- 1 kg roşii
- 1 kg castraveţi
- 5 ardei graşi
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă de mărime medie
- 1 lămâie
- 1 linguriţă condimente pentru fripturi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi 6 bucăţi carne de porc fără os şi fără multă grăsime. Presari fiecare bucată de carne cu amestec de condimente şi le dai la rece pentru 20 minute, apoi le frigi pe ambele părţi la grătar (sau tigaie de teflon).
Cureţi castraveţii de coajă, le înlături seminţele mari şi îi tai cubuleţe. Speli roşiile şi ardeii, apoi le scoţi seminţele si le tai bucăţi mici.
Intr-un vas, căleşti ceapa, până se rumeneşte, adaugi castraveţii şi ardeii, îi acoperi cu un capac şi îi laşi să se înăbuşe timp de 5 minute la foc mic, după care adaugi roşiile şi usturoiul strivit, sare şi piper după gust şi le fierbi împreună pentru 2 minute.
După câteva clocote scurte, presari pătrunjelul tocat mărunt şi stingi focul. Carnea o aşezi alături de garnitură, pe un platou ornat cu felii de lămâie.
Friptură de porc la grătar
Pofta buna!