Vinete umplute cu ciuperci
PrinteazaVinete umplute cu ciuperci
- 2 vinete
- o ceapă
- 1/2 cutie de ciuperci
- pătrunjel
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- suc de roşii
Mod de preparare:
Tai vinetele în lung, pe jumătate şi cu o linguriţă le scobeşti cu grijă să nu iei toată pulpa. Apoi aşezi vinetele scobite într-o cratiţă şi le fierbi pe jumătate. Intre timp pregăteşti amestecul, astfel: pui ceapa tăiată mărunt să se călească în ulei, adaugi ciupercile spălate şi scurse şi miezul vinetei.
După ce s-au călit bine adaugi căţeii de usturoi mărunt tocaţi, potriveşti de sare şi piper şi umpli vinetele. Le pui într-o cratiţă, torni sucul de roşii peste ele şi dai la cuptor.
Pofta buna!