Clatite prajite

Printeaza

O reteta delicioasa clatite prajite din: oua, lapte, faina, ficatei, ciuperci, ceapa, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Clatite prajite

  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 700 faina
  • 400 g ficatei
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 50 ml vin alb
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu trei linguri cu ulei, adaugă în ploaie făina cernută, un praf de sare şi subţiază cu laptele rece. Dă o jumătate de oră la rece, apoi coace pe rând clătitele.

Căleşte ceapa în puţin ulei, adaugă ficăţeii curăţaţi şi ciupercile scurse.

După ce s-a evaporat apa sărează puţin şi adaugă vinul. Lasă să dea în câteva clocote şi apoi să se răcorească. Dă prin maşina de tocat compoziţia de ficăţei, aroma- tizează cu mărar si pătrunjel tocate mărunt, sărează şi piperează după gust.

Umple clătitele cu o lingură de compoziţie, împa¬chetează ca pe sarmale şi pune-le pe un platou. încinge ulei într-o tigaie adâncă şi rumeneşte clătitele pentru 2-3 minute.

Serveşte-le fierbinţi, cu castraveciori muraţi şi cu o lingură cu smântână. Să alunece mai uşor la vale.

Clatite prajite

Clatite prajite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.