Pui Masala din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, condimente masala, rosii in bulion, iaurt, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 500g piept de pui tăiat în bucăți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căței de usturoi, zdrobiți 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată mărunt sau […]
Clatite prajite
PrinteazaClatite prajite din: oua, lapte, faina, ficatei, ciuperci, ceapa, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 l lapte
- 700 faina
- 400 g ficatei
- 200 g ciuperci
- 2 cepe
- 50 ml vin alb
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Bate ouăle cu trei linguri cu ulei, adaugă în ploaie făina cernută, un praf de sare şi subţiază cu laptele rece. Dă o jumătate de oră la rece, apoi coace pe rând clătitele.
Căleşte ceapa în puţin ulei, adaugă ficăţeii curăţaţi şi ciupercile scurse.
După ce s-a evaporat apa sărează puţin şi adaugă vinul. Lasă să dea în câteva clocote şi apoi să se răcorească. Dă prin maşina de tocat compoziţia de ficăţei, aroma- tizează cu mărar si pătrunjel tocate mărunt, sărează şi piperează după gust.
Umple clătitele cu o lingură de compoziţie, împa¬chetează ca pe sarmale şi pune-le pe un platou. încinge ulei într-o tigaie adâncă şi rumeneşte clătitele pentru 2-3 minute.
Serveşte-le fierbinţi, cu castraveciori muraţi şi cu o lingură cu smântână. Să alunece mai uşor la vale.
Clatite prajite
Pofta buna!