Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute de vita cu ceapa si smantana din: muschi de vita, unt, ceapa, smantana, oua, faina, ulei, sare si piper.
- 500 g muschi de vita
- 150 g unt
- 3 cepe
- 150 ml smantana
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 30 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi tăiaţi-o în bucăţele. Treceţi carnea prin maşina de tocat de două ori, apoi amestecaţi-o într-un castron cu 100 g unt, sare şi piper după gust.
Omogenizaţi bine amestecul şi formaţi din acesta chifteluţe pe care daţi-le prin făină, apoi prin ou bătut, după care prăjiţi-le în untul rămas, la foc potrivit. Când bitocile s-au rumenit bine pe toate părţile, scoateţi-le pe un platou.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi julienne ceapa, apoi căliţi-o în ulei până începe să se caramelizeze uşor. Puneţi ceapa călită peste bitoci şi stropiţi totul cu smântână. Serviţi bitocile calde.
Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână
Pofta buna!