Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute de vita cu ceapa si smantana din: muschi de vita, unt, ceapa, smantana, oua, faina, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână

  • 500 g muschi de vita
  • 150 g unt
  • 3 cepe
  • 150 ml smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi tăiaţi-o în bucăţele. Treceţi car­nea prin maşina de tocat de două ori, apoi amestecaţi-o într-un castron cu 100 g unt, sare şi piper după gust.

Omogenizaţi bine amestecul şi formaţi din acesta chifteluţe pe care daţi-le prin făină, apoi prin ou bătut, după care prăjiţi-le în untul rămas, la foc potrivit. Când bitocile s-au rumenit bine pe toate părţile, scoateţi-le pe un platou.

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi julienne ceapa, apoi căliţi-o în ulei până începe să se caramelizeze uşor. Puneţi ceapa călită peste bitoci şi stropiţi totul cu smântână. Serviţi bitocile calde.

Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână

Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.