Prajitura cu cacao si crema de nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata neagra, nuci si zahar.

Ingrediente:Prajitura cu cacao si crema de nuci

blat:

  • 250 g margarina sau unt
  • 350 g zahar
  • 350 g faina
  • 4 oua
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra

crema:

  • 300 g nuci macinate
  • 250 g zahar
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Fierbeţi zahărul, laptele cacaoa şi margarina într-un vas pe foc până dă în 2 – 3 clocote şi se topeşte zahărul. Lăsaţi la răcit 5 minute apoi adăugaţi gălbenuşurile pe rând. Topiţi ciocolata şi amestecaţi cu 16 linguri din compoziţia anterioară.

Aceasta este glazura pe care o veţi turna peste prăjitură. Adăugaţi în restul compoziţiei făina, praful de copt apoi albuşurile bătute spumă amestecând de jos in sus. Tapetaţi o tavă de aragaz cu hârtie de copt şi turnaţi compoziţia. Ţineţi la cuptor, la foc potrivit, până se desprinde de pe margini.Tăiaţi blatul în 2 pe orizontală.

Pentru cremă: amestecaţi nucile, zahărul şi zahărul vanilat peste care turnaţi laptele, apoi puneţi pe foc până se îngroaşă. Incorporaţi treptat untul şi lăsaţi la răcit. Umpleţi cu cremă cele 2 foi de blat iar peste ultima întindeti glazura cu ciocolată şi presăraţi fulgii de migdale

Prajitura cu cacao si crema de nuci

Prajitura cu cacao si crema de nuci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.