Prajitura cu cacao si crema de nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata neagra, nuci si zahar.
blat:
- 250 g margarina sau unt
- 350 g zahar
- 350 g faina
- 4 oua
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 250 ml lapte
- 100 g ciocolata neagra
crema:
- 300 g nuci macinate
- 250 g zahar
- 150 g unt
Mod de preparare:
Fierbeţi zahărul, laptele cacaoa şi margarina într-un vas pe foc până dă în 2 – 3 clocote şi se topeşte zahărul. Lăsaţi la răcit 5 minute apoi adăugaţi gălbenuşurile pe rând. Topiţi ciocolata şi amestecaţi cu 16 linguri din compoziţia anterioară.
Aceasta este glazura pe care o veţi turna peste prăjitură. Adăugaţi în restul compoziţiei făina, praful de copt apoi albuşurile bătute spumă amestecând de jos in sus. Tapetaţi o tavă de aragaz cu hârtie de copt şi turnaţi compoziţia. Ţineţi la cuptor, la foc potrivit, până se desprinde de pe margini.Tăiaţi blatul în 2 pe orizontală.
Pentru cremă: amestecaţi nucile, zahărul şi zahărul vanilat peste care turnaţi laptele, apoi puneţi pe foc până se îngroaşă. Incorporaţi treptat untul şi lăsaţi la răcit. Umpleţi cu cremă cele 2 foi de blat iar peste ultima întindeti glazura cu ciocolată şi presăraţi fulgii de migdale
Prajitura cu cacao si crema de nuci
Pofta buna!