Şalău cu ciuperci

Printeaza

Salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de salau
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml smantana dulce
  • 50 ml ulei de masline
  • un varf de lingurita nucsoara rasa
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt pentru prajire
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Presăraţi fileurile de şalău cu sare şi piper, treceţi-le prin făină, apoi păjiţi-le 3-4 minute pe fiecare parte. Puneţi fileurile prăjite într-un vas ceramic.

Adăugaţi ciupercile tăiate în feliuţe, vinul, smântână, nucşoara, foile de dafin, ceapa tocată mărunt, sare şi piper, după gust.

Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, şi coaceţi 40 de minute. Serviţi fileul de şalău cu ciuperci şi sos fierbinte. Ornaţi cu feliuţe de lămâie.

Şalău cu ciuperci

Pofta buna!

 

Supă de urzici cu smantana

Supă de Urzici cu smantana din: urzici, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, otet.   Ingrediente: 200 de grame de urzici proaspete (spălate și tocate) 1 ceapă mare (tăiată mărunt) 2 căței de usturoi (tăiați mărunt) 2 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe) 1 litru de apă sau supă de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.