Şalău cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper.
- 4 fileuri de salau
- 400 g ciuperci proaspete
- 50 g unt
- 2-3 linguri de faina
- 300 ml lapte
- 150 ml vin alb sec
- 300 ml smantana dulce
- 50 ml ulei de masline
- un varf de lingurita nucsoara rasa
- 2 foi de dafin
- 1 ceapa
- 1 legatura de patrunjel
- 100 ml ulei
- 50 g unt pentru prajire
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presăraţi fileurile de şalău cu sare şi piper, treceţi-le prin făină, apoi păjiţi-le 3-4 minute pe fiecare parte. Puneţi fileurile prăjite într-un vas ceramic.
Adăugaţi ciupercile tăiate în feliuţe, vinul, smântână, nucşoara, foile de dafin, ceapa tocată mărunt, sare şi piper, după gust.
Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, şi coaceţi 40 de minute. Serviţi fileul de şalău cu ciuperci şi sos fierbinte. Ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Şalău cu ciuperci
Pofta buna!