Supă de varză şi cartofi
PrinteazaO reteta de supa de varza si cartofi din: varza, cartof, dovleac, ceapa, morcov, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, paine toast, sare si piper.
- 1/2 varză
- 1 cartof alb mare
- 1/4 dovleac cu coaja verde
- 1 ceapă albă
- 1 morcov
- 2 1 supă concentrată de legume
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 4 felii de pâine toast fără sare
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie ceapa rondele subţiri şi căleşte-o în uleiul încins, împreună cu usturoiul nedecojit. Curăţă morcovul şi elimină coaja verde a dovleacului. Taie pulpa dovleacului cuburi şi morcovul rondele, apoi pune-le peste ceapa călită.
Curăţă cartoful, taie-l rondele şi pune-le în cratiţa cu legume, după ce ai scos usturoiul. Prăjeşte-le câteva minute şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Toarnă supa concentrată de legume şi fierbe totul 20 de minute.
Intre timp, spală şi taie varza julien şi pune-o în cratiţa cu celelalte legume. Pune capacul peste cratiţa şi continuă fierberea pentru încă 20 de minute.
Prăjeşte pâinea şi serveşte-o cu supa fierbinte. Dacă vrei să dai un gust mai puternic supei, presară pâinea cu pecorino ras, gratineaz-o câteva minute în cuptor şi serveşte-o direct peste supă, stropită cu puţin ulei de măsline extravirgin.
Supă de varză şi cartofi
Pofta buna!